deea vad ca tu nu mai intelegi limba romana daca vrei pot sa`ti explic in italiana ^^ eu l`am dat exemplu pe adi ca el ca roman a facut o chestie chiar tare nu am zis ca datorita mie .. suntem ca societate cu 20 de ani in urma dar luati in parte suntem mult peste altii .. ce tie iti place mai mult in italia ? un popor de cazuti in cap ? e treaba ta asta dar asta nu inseamna ca tre sa te agiti atata pentru ei si numai ataca romanii doar pentru ca tu ai o problema .. ps : l` Io sono l'esempio fornito ulteriori romanzo come ha fatto davvero un duro cosa ho detto che, grazie a mille .. noi, come una società 20 anni fa, ma stiamo prendendo parte a più di altri .. che cosa ti piace di più in Italia? la gente è scesa in testa? la vostra attività, ma che questo non significa che devi squirm attacco in quanto solo i romani, perché hai un problema : poate asa intelegi mai bine ce am vrut sa zic (e traducerea google nu stiu cat de precisa e)
nu te mai fa de ras, ajutandu'te de prietenul tuturor: google. poate nu inteleg romana cum vrei tu, dar este cert ca, ma descurc si-n romana si-n italiana, pe langa engleza, si franceza (lvl scolar). nu asta era punctul. las-o asa, iti dau dreptate, nu tin nici cu Italia nici cu Romania, ma deranejaza ca esti mult mai mare ca mine, si ar trebui sa imi fii exemplu, dar din spusele tale, imi dau seama, ca nu am ce "invata" de la tine. nu ar trebui sa judeci prea mult lumea din afara, si nu numai cei care traiesc in alte tari, doar pentru ca tu nu ai trecut cu siguranta prin ce trec uni. p.s.1: italia este tara care sa emancipat emigrand in america, asa cum romani fac asta emigrand in italia, spania, germania, anglia.europa, in anii celui de'al 2lea razboi mondial era chemata tara emigrantilor...istoria e aceasi, numai ca playerii sunt altii. nu cred ca un "roman" strain, se simte bine departe de casa. italia oricum e invadata de prea multi romani, si circa 70% sunt tigani/rau facatori, si spun asta, pentru ca o vad. tu crezi ca ma simt bine aici? atat timp cat imi e frica sa ies pe strada, din cauza ca sunt speriata numai de ceea ce vad la tv? acelasi lucru sunt sigura ca se intampla si'n alte tari... p.s.2: ma refuz sa mai raspund, si asa tu nu vei intelege niciodata anumite situatii, doar pentru ca iti traiesti viata intr'un alt mod. nu vreau sa te judec sau critic, dar te rog sa nu ma judeci nici tu, doar pentru ca sunt in alta tara, avand in vedere si faptul ca nu a fost alegerea mea sa fiu aici, eram prea mica sa'mi dau seama, dar asta nu inseamna ca in toti ani astia de italia, nu m'am maturizat, nu am invatat, si nu mi'am format o idee proprie despre ce inseamna sa fii romanca intr'o tara straina. ma mandresc cu faptul ca sunt romanca, chiar foarte mult, dar nu este deajuns! din cauza faptului ca se intampla foarte multe infrangeri de lege, toate de catre romani (inclusi romi etc) noi ceilalti, ca mine, ca parinti mei, ca alte mii de familii care muncesc cu contracte in regula, mii de copii care merg la scoala la fel ca mine..etc, suntem priviti cu alti ochi, nu suntem acceptati, de aceea dau dreptate italienilor. cu ce drept noi violam, furam, ne batem, dam foc, facem zarva? te rog sa nu mai vorbesti prostii, daca nu stii nimic despre realitatea altor persoane. p.s.3: eu joc mu pentru ca imi place, si cand am timp stau pe chat si ma simt bine, stau la pk daca e cazul, si merg la CS tot din placere. dar nu las deoparte realitatea care ma asteapta de fiecare data cand inchid pc'u sau imi pica netu.
in primul rand nimeni nu se face de ras doar pentru ca are nevoie de ajutor, se fac de ras aia care se considera prea destepti si au impresia ca stiu de toate si in al doilea rand tu ai inceput sa te ataci aiurea asa ca data viitoare gandeste inainte sa te apuci sa scrii aiurea si sa acuzi fara sa ai habar ^^crezi ca doar astia plecati afara muncesc ? crezi ca noi astia " prostii " care am ramas in tzara stam toata ziua in cur ? si numai confunda romani cu tziganii ca e o mica / mare diferenta intre ^^ ps : am plecat pe afara, ma duc la un suc
era ceva ironic, avand in vedere ca ai vrut sa fii tu desteptu care sa imi traduci in italiana... doar atat. p.s. ma abtin sa'ti scriu ce'mi trece prin cap, as fi prea ofensiva
Ia sa va zic eu un banc cu talc la mai mult sau mai putin cearta voastra: 2 tipi la tribunal,unul il daduse in judecata pe celalalt pt pricina oarecare...Judecatorul il intreaba pe primul: -De ce l-ai dat in judecata pe D-nul X si ce ceri de la el? -Pai sa vedeti domnule judecator ca el a venit la mine si...a dres...a zis...a facut... si cer... -Aha,ok zice judecatorul mi se pare ca ai dreptate...Domnule X dumneata ce ai de zis in apararea dumitale? -Pai domnule judecator am fost la el si...am zis...am dat...am facut...dar el a....si asta a fost,eu nu sunt vinovat... -Mda, domnule sa stii ca ai dreptate! In acel moment grefierul zise: -Domnule judecator,ma scuzati ca intervin,dar nu se poate sa aiba amandoi dreptate... -Domnule grefier stii ca si dumneata ai dreptate!!!! Ideea mea cu acest banc este: desi din dialoguri ies idei bune si nu din monologuri(desi cei cu personalitati multiple nu sunt de acord cu mine ) aceste dialoguri trebuie sa lase nu un gust amar ci unul de putina acceptare sau macar unul care sa dea celuilalt impresia ca macar ai sa te gandesti si la ideea lui....fiecare in felul lui are dreptate in ceea ce sustine cu privire la romanii din romania sau de peste hotare pt ca fiecare vede acest subiect printr-o singura prisma...am trait 36 de ani in romania si in mintea mea mi-am facut o parere despre asta....am 2 ani de cand sunt in Londra si am intre timp si o parere despre romanii din Londra(subliniez Londra sau hai sa ma hazardez sa zic Anglia pt ca nu am fost si in restul europei) dar asta nu inseamna ca am o parere extrem de bine formata despre romanii de peste hotare...in ambele cazuri exista oameni bine intentionati si cinstiti...si inauntru si inafara granitelor sunt extrem de sigur de asta dar sunt si sigur ca exista si gunoaie care cu ajutorul unei mass medii negativiste au pus anatema pe un intreg popor pt actele catorva gunoaie ca altfel nu am cum sa ii numesc.Si cu asta inchei.Nu voi mai raspunde la alte posturi de acest fel.Va urez o zi cat se poate de placuta.Cu respect Alex. Later Edit :cateva din beneficiile pe care romanii le-au adus la dezvoltarea intregii omeniri http://www.youtube.com/watch?v=4yPhBmafabs&feature=related
la un suc?la moda ar un joint! Alex, precis cum mereu. desi lasi multe neintelese. sunt sigura ca brook iti va da dreptate, asa cum judecatorul da dreptate grefierului ^_^
Andreea,ai probleme de socializare ? Nu mai instiga cearta,ca strici atmosfera. Sincer sa fiu,am fost si eu in Italia,si ii multumesc lui Dumnezeu ca am plecat repede de-acolo.Nu va mai vaicariti ca locuiti in Romania,fiindca nu stiti sa apreciati o tara adevarata.
seara buna 4 all,da tudo intradevar ai dreptate cu ROMANIA dar pacat ca o strica MONSTRII DE CARTON asta ca sa nu ma exprim vulgar
salut... toata ziua va certati ba... gasi-ti si voi un subiect mai interesant... romania.. are multe defecte... dar aici traim... deci trebuie sa ne impacam cu acest gand ^^... P.S.: Lion, u cu nicolae gutza la semnatura... da-ti cu toporul peste deget (dar dupa ce bagi degetul in nas)...
fiecare cu ce ii place v ati luat aiurea la cearta si mai mult nu am sa accept sa vad asadar schimbati subiectul , ceva sub amuzante ... cultura generala ... etc @PS: deea nu mi place sa vad ca oamenii uita de unde au plecat , lasati discutiile cu Romania , Italia sau orice aduce a chef de cearta
seara buna, @tzu am stat 10 zile in medical cu aceeasi problema baga cva antibiotic si un sirop bun altfel nu trece credema si daca o ai de mult timp dute la un medic nui de joaca